DURSUN ÖZÇELİK

1998 YILININ sıcak bir Temmuz gününde, Üstad’ımızı görmüş ve halen hayatta olan talebelerini ziyaret maksadıyla Batı Karadeniz yollarına düşmüştük. Kastamonu’dan İnebolu’ya giderken muhteşem manzaralara şahit olduk. Yollar çok virajlı ve yokuş; fakat o dağlar, orman ve muhteşem ağaçlar, göze, buruna, hatta hışırtılarıyla kulağa da hitap ediyor... İşte bu dağlar arasında bir ilçe var ki, tertemiz insanları ve havasıyla bizleri mest etti. Bu ilçenin adı, Küre. Risale-i Nurlarda adı geçen bu şirin ilçe, Aziz Üstad’ımız Kastamonu’dayken “Kastamonu, İnebolu, Araç, Taşköprü…” gibi hizmet kervanına katılmış mübarek bir karye. Bu mübarek karyede mübarek bir ağabeyimiz olduğunu duyunca hemen ziyaretine karar verdik.


Ömer Özcan

ozcannurs@hotmail.com

2014-12-15 03:41:23

1998 YILININ sıcak bir Temmuz gününde, Üstad'ımızı görmüş ve halen hayatta olan talebelerini ziyaret maksadıyla Batı Karadeniz yollarına düşmüştük. Kastamonu'dan İnebolu'ya giderken muhteşem manzaralara şahit olduk. Yollar çok virajlı ve yokuş; fakat o dağlar, orman ve muhteşem ağaçlar, göze, buruna, hatta hışırtılarıyla kulağa da hitap ediyor... İşte bu dağlar arasında bir ilçe var ki, tertemiz insanları ve havasıyla bizleri mest etti. Bu ilçenin adı, Küre. Risale-i Nurlarda adı geçen bu şirin ilçe, Aziz Üstad'ımız Kastamonu'dayken "Kastamonu, İnebolu, Araç, Taşköprü…" gibi hizmet kervanına katılmış mübarek bir karye. Bu mübarek karyede mübarek bir ağabeyimiz olduğunu duyunca hemen ziyaretine karar verdik.


"Üstad, ellerinden öpenin alnından öperdi"
Dursun Özçelik Ağabey, Üstad'la beraber Denizli hapsinde dört ay yatmış. Bizi çocuklarıyla beraber işlettiği alt katı bakkal, üst katı da otel olarak kullanılan binanın otel kısmına çıkardı. Bakkalda oğlu ve torunu vardı. Dursun Ağabey çok yaşlı; zor konuşabiliyor ve çok zor yürüyebiliyor.


Çok sıcak alâka gördük. Hele Dursun Ağabey bizi görünce sevinçten uçuyor, ne yapacağını şaşırıyordu. "Üstad, ellerinden öpenin alnından öperdi; ben de sizin alnınızdan öpmek istiyorum" dedi ve tek tek hepimizin alnından öptü. "Mis gibi kokuyorsunuz" diye de iltifatlarda bulundu. "Beni memnun ettiniz, Allah da sizi memnun etsin" diye tekrar tekrar dualar etti.

Oğlunun adı "Mehmet Feyzi," torununun adı "Ahmet Feyzi"
Dursun Ağabey İzmir'den geldiğimizi duyunca, çok muhabbetinin olduğunu anladığım Ahmet Feyzi Kul Ağabeyi sordu. Kendisinin vefat ettiğini ve Çamlık'ta medfun olduğunu söyledim. Sonra Hasan Atıf Egemen Ağabeyi sordu. Onun da vefat ettiğini, Ahmet Feyzi'yle Çamlık'ta yan yana yattığını söyledim. Bir müddet sessiz kaldı; çok duygulanmıştı, gözleri nemlendi. Biz bilemiyoruz, ama herhalde tam 45 sene evvel Denizli Hapishanesi'nde yaşadıkları hatıralar aklına gelmişti. Dedi: "Üstad Hazretleri, Ahmet Feyzi'ye 'Risale-i Nur'un avukatı' derdi." Dursun Ağabey, oğlunun adının "Mehmet Feyzi," torununun adının da "Ahmet Feyzi" olduğunu söyledi. Belli ki bu iki "Feyzi"ye çok muhabbeti vardı...

 

"Biz o zamanlar ne yazdığımızı bilmezdik"
Dursun Ağabey anlatıyor: "Üstad'ı Kastamonu'da karakolun karşısındaki evinde ziyaret ettim. Karadağ'a Mehmet Feyzi Efendi'yle giderdi. Biz o zamanlar ne yazdığımızı da bilmezdik. Sonradan anladık ki yazdığımız Üçüncü Şua (Münacat Risalesi) imiş. Denizli Hapishanesi'nde dört ay yattım. MahkemeReisi Ali Rıza Bey çok iyiydi. Üstad zaman zaman ayağa kalkıp, hâkimlere doğru müdafaaya başladığında 'Said Efendi, sen rahat ol, müdafaanı yapacaksın' derdi."


Birden yangın durdu ve geri çekildi 
"Üstad, 'Benim eserlerimin olduğu yerde yangın çıkmaz' dermiş. Ben buna gözümle şahit oldum. "Bu bina eskiden ahşaptı. Yandaki bina yanmaya başlayınca burası da çatıdan tutuştu. Biz de çaresiz yerden bir bardak su attık çatıya... Birden yangın durdu ve geri çekildi. İçeride eserler vardı. Allah'ın lütfuyla, eserlerin şefaatiyle kurtulduk."Dursun Ağabey, "İnanılması güç bir şey" diyerek hayret ve heyecanile bu hadiseyi yeniden yaşıyor gibi anlatıyordu.


"Ahmet Nazif'in evi satın alınsın" 
Mübarek Dursun Ağabey çok yaşlı olduğundan çabuk yoruluyor ve zor konuşabiliyordu. Bu yüzden kendisini konuşturarak daha fazla yormak istemedik. İnebolu'ya gideceğimizi söyleyerek ellerini öpüp müsaade aldık. Ayrılırken İnebolu'daki Ahmet Nazif Çelebi'nin evini ziyaret etmemizi tembih etti ve bu evin çok tarihî hizmetler yaptığını söyledi. Öğle namazını Küre'nin tarihî Akşemsettin Camii'nde kılıp ayrıldık. Bir sene sonra Dursun Ağabeyimizin vefat ettiğini duyduk. Allah rahmet eylesin!

Ömer Özcan

Bu yazıya yorum yazın


Not: Yanında (*) işareti olanlar zorunlu alanlardır.

Bu yazıya gelen yorumlar.

Eymen, 2014-12-15 06:25:45

Dursun Ağabey hakkındaki yazı gayet güzel olmuş. Fakat aktarılırken 2 defa aktarılmış. Düzeltilirse güzel olur. selam ve dua ile kardeşiniz

Bu yoruma katılıyor musunuz ?

DİĞER YAZILAR

YUSUF ÜNLÜ(1936 -)

YUSUF ÜNLÜ(1936 -)

Cübbeli Ahmed Ünlü hocaefendinin babası Yusuf Ünlü 1936’da Giresun’un Göreli İlçesinde

YILMAZ DUMAN(1938 -)

YILMAZ DUMAN(1938 -)

Denizlili Emekli Lise Öğretmeni Yılmaz Duman, 1951’de Türkiye’de ilk açılan yedi İmam Hat

ÜMMÜHAN ERGÜN(1913 – 1976)

ÜMMÜHAN ERGÜN(1913 – 1976)

Nur Fabrikası sahibi, Denizli şehidi, İslamköylü Hafız Ali Ergün’ün akıl sınırlarını

ÛLVİYE SÜMER (1895 – 1974)

ÛLVİYE SÜMER (1895 – 1974)

Ûlviye Sümer, Risale-i Nur’un Kastamonulu hanım kahramanlardandır… “Âsiye, Ulviye, Lütfi

TACEDDİN TOPAL(1927-2020)

TACEDDİN TOPAL(1927-2020)

Taceddin Topal ağabeyimiz Isparta/Yalvaçlıdır. Yalvaçlılar O’na Taci Dede diye biliyor ve ö

ŞÜKRÜ ALTUĞ(1914 – 1984)

ŞÜKRÜ ALTUĞ(1914 – 1984)

Isparta’nın Sav köyü bin kalemle Risale-i Nur eserlerini yazarak çoğaltan, Hz. Üstadın ifad

ŞEVKET AKIN(1923 -2021)

ŞEVKET AKIN(1923 -2021)

Batmanlı Şevket Akın, Bediüzzaman hazretlerini 1952 yılında Isparta’da ziyaret ediyor. Aynı

ŞAHABEDDİN ÜNLÜ (1945 -2021)

ŞAHABEDDİN ÜNLÜ (1945 -2021)

Bolvadinli Emekli Edebiyat öğretmeni Şahabeddin Ünlü ile Ankara’da halef selef oluyoruz. Biz

ŞAHABEDDİN GARGILI(1924 – 2017)

ŞAHABEDDİN GARGILI(1924 – 2017)

Molla Şahabeddin Gargılı, 1924 yılında Bingöl’ün Kığı ilçesinde doğmuştur. Erzurumlu

SÜLEYMAN ÇAĞAN(1930 - )

SÜLEYMAN ÇAĞAN(1930 - )

Malatya/Doğanşehirli Süleyman Çağan ağabeyimiz üç arkadaşıyla beraber Hz. Üstad’ı Ispa

SAİD NUR ÇELEBİ (1948 -)

SAİD NUR ÇELEBİ (1948 -)

Risale-i Nur hizmetkârlarından iki bahtiyar hanedanın silsilesi Said Nur Çelebi’de buluşuyor.

Yer yüzünde bulunan her canlı yok olacaktır. Ancak azamet ve ikram sahibi Rabbinin zâtı baki kalacaktır.

Rahman, 26-27

GÜNÜN HADİSİ

Bir kimseye şer olarak bir müslüman kardeşine hakaret etmesi kafidir.

Riyazü's Salihin, 3/1605

TARİHTE BU HAFTA

*Kanije müdafaası(18 Kasım 1601) *Hz.Fatıma'nın(r.anha) Vefatı(22 Kasım 632) *İstanbul'un Müttefikler Tarafından İşgali(23 Kasım 1918) *Alparslan'ın Şehadeti(24 Kasım 1072) *Öğretmenler Günü(24 Kasım)

ANKET

Sitemizle nasıl tanıştınız?

Yükleniyor...

SİTE HARİTASI