SİRETÜ NEBEVİYYE

Eser Adı: Es-Siretü’n Nebeviyye Müellifi: Ebu’l Hasan en Nedvi Yayınevi: Dâru İbn-i Kesir Tanıtımını kısaca yapacağımız üçüncü eser Peygamber Efendimiz(aleyhissalatu vesselam)’ın hayatı-ı seniyyelerine ait olacak. Rical ve teracim ilmine ve tarihe vukufiyetiyle tanıdığımız merhum Ebu’l Hasan en Nedvi’nin bu kıymetli eserinin Türkçe tercümesinin tanıtımı sitemizde yapmıştık


Salih Okur

nedevideobendi@gmail.com

2019-03-15 08:27:55

Eser Adı: Es-Siretü'n Nebeviyye

Müellifi: Ebu'l Hasan en Nedvi

Yayınevi: Dâru İbn-i Kesir

Tanıtımını kısaca yapacağımız üçüncü eser Peygamber Efendimiz(aleyhissalatu vesselam)'ın hayatı-ı seniyyelerine ait olacak. Rical ve teracim ilmine ve tarihe vukufiyetiyle tanıdığımız merhum Ebu'l Hasan en Nedvi'nin bu kıymetli eserinin Türkçe tercümesinin tanıtımı sitemizde yapmıştık.

www.cevaplar.org/index.php-content_view=2897&ctgr_id=108.htm

Merhum, bu eserin daha muhtasar bir halini de "Siretü Hâteme'n Nebiyyin Lil Etfal" "Çocuklar İçin Son Peygamberin Hayatı" adıyla neşretmişti. Onu da İsmet Ersöz Bey selis bir şekilde Türkçeye tercüme etmiş ve zannedersem Konya İslami Neşriyat tarafından neşredilmişti.

Merhum Üstad bu eserini temel kaynaklara dayanarak, çok akıcı bir şekilde kaleme almış. Ana dili Urduca da siyerle alakalı eserleri taradığı gibi, Arapça ve İngilizce konuyla direkt ve tâli olarak ilgili onlarca kaynağı tabir-i caizse süzmüş, damıtmış. Esere ihlâsını ve Allah Rasulüne karşı olan sevgi ve ihtiramını maya olarak katmış. Onun için kitabı okurken asr-ı saadet iklimi derinlemesine ruhunuzda hissedebiliyorsunuz.

Seyyid Abdülmacid Gavri'nin tahkikini yaptığı bu şahesere Iraklı edip, âlim Dr. İmadüddin Halil güzel bir önsöz yazmış. Yayınevi de güzel bir baskıyla okuyucuya ulaştırmış.

Eseri temin için telefon:

Şefkat Yayıncılık; 0538 611 85 95

 

Bu yazıya yorum yazın


Not: Yanında (*) işareti olanlar zorunlu alanlardır.

Bu yazıya gelen yorumlar.

DÄ°ÄžER YAZILAR

Çünkü Allah, haktır. O'ndan başka taptıkları ise hiç şüphesiz batıldır. Gerçekten Allah çok yüce, çok büyüktür.

Lokman, 30

GÃœNÃœN HADÄ°SÄ°

Sehavet sahibi Allah'a yakındır, insanlara yakındır, cennete yakındır, cehennemden uzaktır. Cimri ise Allah'tan uzaktır, insanlardan uzaktır, cennetten uzaktır, cehenneme yakındır. Cahil sehavet sahibini Allah, cimri ibadet düşkününden daha çok sever."

Tirmizi, Birr 40, (1962)

TARÄ°HTE BU HAFTA

*Kanije müdafaası(18 Kasım 1601) *Hz.Fatıma'nın(r.anha) Vefatı(22 Kasım 632) *İstanbul'un Müttefikler Tarafından İşgali(23 Kasım 1918) *Alparslan'ın Şehadeti(24 Kasım 1072) *Öğretmenler Günü(24 Kasım)

ANKET

Sitemizle nasıl tanıştınız?

Yükleniyor...

SÄ°TE HARÄ°TASI