ÜÇ SATIRLA ÂLİM OLMAK
Dr. Cüneyt Gökçe hocamız anlatıyor; Halil Gönenç hocamız –Allah uzun ömürler saadet ve afiyet içerisinde versin-Haseki Eğitim Merkezi’nde bizim derslerimize geliyordu. Bir derste bize şöyle bir hatırasını anlattı; Kızıltepe’nin bir köyünde imamlık yapıyordum. Köyden bir vatandaş bana musallat oldu. Dedi ki; “Seyda, bana da bir ders ver, ben de ders okumak istiyorum
Dr. Cüneyt Gökçe hocamız anlatıyor; Halil Gönenç hocamız –Allah uzun ömürler saadet ve afiyet içerisinde versin-Haseki Eğitim Merkezi'nde bizim derslerimize geliyordu. Bir derste bize şöyle bir hatırasını anlattı; Kızıltepe'nin bir köyünde imamlık yapıyordum. Köyden bir vatandaş bana musallat oldu. Dedi ki; "Seyda, bana da bir ders ver, ben de ders okumak istiyorum." Ben dedim ki; "mübarek, sen daha Kur'an-ı Kerim'i doğru dürüst okumayı beceremiyorsun. Hele bir Kur'an-ı Kerim'i okumayı öğrenelim, sonra diğer temel derslere geçeriz."
"Yok Hocam" dedi, "ben ilim aşığıyım."
Neyse, bizim Şafii fıkhına dair temel dini bilgileri öğreten Gayetü'l İhtisar adlı bir kitap var. İbn-i Kasım ona şerh yazmış, başka âlimler ona şerh yazmış. Kitap Şafii ilmihalinde kısa bir kitap. İlk bahsi Taharet bahsidir; Kitabu't Tahareti. İlk cümleleri de şöyle başlıyor; ""el-Miyâhu'lletî yecûzu biha't-tathiru seb'u miyahin" "Temizleyici sular yedi çeşittir" diye devam edip gidiyor.
Seyda Halil hocam dedi ki; "iki üç satır okuttum. Ama gerçekten anlayıp anlamadığından çok emin değilim. Üç satır okuduk, kenara çekildi. Sakallarını sıvazlamaya başladı. Derin derin düşünüyor. Yanına vardım. Dedim ki "kardeş, bir problem mi var?" Dedi ki; "Yok hocam, bir problem yok da düşünüyorum da ahirette biz âlimlerin hali ne olacak?"
Dedim ki; "kardeş valla yirmi seneden beri ben medrese talebelerine ders veriyorum. Ama kendime daha âlim gözüyle bakmıyorum. Daha âlim olamadım. Ama maşallah sen üç satır okudun ve kısa sürede de âlim oldun."
Â
Bu yazıya yorum yazın
Bu yazıya gelen yorumlar.
DÄ°ÄžER YAZILAR
Onu(Kur’an’ı) Ruh-ul Emin(Cebrail), inzar edenlerden olasın diye, kalbine apaçık Arapça olarak indirmiştir.
Åžuara:193-195
GÃœNÃœN HADÄ°SÄ°
Her kim bir namazı (kılmayı) unutursa (onu) hatırladığında kılsın. Onun bundan başka keffâreti yoktur.
KİTÂBU MEVÂKÎTİ'S-SALÂT-Buhari
SON YORUMLAR
- Bütün beytlerin tercümesini gönderebilir misiniz? sitede sadece son birkaç...
- Fıtrat, namaz, tevafuk, sırlar ve tüm bunların sahibi zişanı İlahi kusur...
- Selamünaleyküm Ä°nternette mütalaalı risale i nur dersleri diye arama yaptÄ...
- bu kıymetli yazıdan dolayı ahmed izz kardeşimize teşekkür ederiz çok mani...
- selamün aleyküm Ahmed kardeşimizi tebrik ediyor ve bu faideli tercümelerin...
- Yanında okuyan diğer öğrencileri; Molla Muhammed Kasori Molla Muhammed Era...
- Benim merhum babam Molla İbrahim Azizi de onun yanında icazeti tamamlamıştı...
- Teşekkürler. Sanırım Envar neşriyat idi.Tam hatırlayamıyorum.....
- Çok güzel bir çalışma Rabbım ilminizi arttırsın bu çalışmalarınızı...
- Merhaba, Ben Foliant yayınlarından uğur. Sizinle iletişim kurmak istiyoruz ...
TARÄ°HTE BU HAFTA
*Kanije müdafaası(18 Kasım 1601) *Hz.Fatıma'nın(r.anha) Vefatı(22 Kasım 632) *İstanbul'un Müttefikler Tarafından İşgali(23 Kasım 1918) *Alparslan'ın Şehadeti(24 Kasım 1072) *Öğretmenler Günü(24 Kasım)
ANKET
Sitemizle nasıl tanıştınız?
Yükleniyor...