Özü Aramaya Doğru
ORYANTALİSTLERİN YÜZ YIL İÇERİSİNDE YAPTIKLARI
İslamiyetin zuhurunda pek tabii olarak yeni bir dinin gönderilmesi ilk çıktığı bölge olan putperestleri çok rahatsız etti. Müşrikler körü körüne bir mücadeleye başladılar. Bu mücadele ancak kaba kuvvetten ibaretti. İlk müslümanlar akıl almaz boykotlara, vicdana sığmaz zulümlere maruz kaldılar. Cahiliye dönemi denen bu çağ İslamiyetin esaslarına zarar veremedi.
İslamiyetin gelişinden ikinci derece etkilenenler hristiyan ve yahudiler oldu. Önceleri küçük çaplı savaşıldı. Netice alamayınca, müslüman gözüken yahudiler İslamiyete girip, iç karışıklık çıkarıp, İslamiyet'e ciddi zararlar verdiler. Bu işi müslüman görünümlü yahudilerle başardılar. Bir daha da düzelemeyen bu durum, Sünni- Şia, Harici gibi bölünmelere vesile oldu. Sonuçlarının etkisini hâlâ yaşıyoruz.
Daha sonraki asırlarda haçlı seferleriyle yine saldırdılar. Yine zulümler yapıldı, maddi zararlar verildi. Fikri bir zarar söz konusu olamadı. Ehl-i Sünnet denen ekol ile İslamiyetin içerisindeki diğer ekoller arasındaki ayrılıklar devam edip fikri çatışmalar suretinde yirminci asrın başlarına kadar gelindi ve bu halen devam etmektedir.
Bundan bağımsız olarak yahudi ve hristiyanlar yeni bir metod geliştirip oryantalistler vasıtasıyla İslam dinine içerden nasıl zarar vereceklerini anladılar. Bunun üzerine, dört sacayağı üzerinde duran İslamiyetin ayakları bir bir hedef alındı: Önce kıyas, sonra icma yok sayıldı.
Oryantalistlerin yetiştirdiği yeni nesil hocalar bu fikrin tesiriyle hadisleri önceleri görmezden geldiler. Hadis alimlerinin de kabul ettiği uydurma veya zayıfhadisler veya tevil gerektiren hadisler gösterilerek, epey mesafe aldılar. Sonunda birçoğu hadisleri nerdeyse tamamına yakınını inkar ettiler, işin ehli olmayan halka da inkar ettirdiler.
Akabinde Peygamberin (sav) şahsını sıradanlaştırmaya çalışıyorlar. Maalesef iş orada da durmadı, sıra Kur'ana geldi. Ona tarihsel diyeninden tut, "Resulun kalbine mana olarak ilka edildi, Resul insanlara öyle anlattı" ya kadar çok safsataya sığınıldı, artık Kur'an da sulandırılıyor.
Bu son yüz yılda oryantalistlerin ve içerdeki avanelerinin yaptıkları tarihte yapılanları aratır cinsten oldu. Tarihimizde yanlış fikri ekoller oluşmuştu. Şimdilerde ise müslüman sayısı kadar yeni fikirler oluştu. Herkes istediği gibi Kur'an'ı anlar, istediği gibi yorumlar hâle geldi. Bunun da nihayetinde iş Tevrat'ın on emrine kadar indirildi; Tanrıyı inkar etme, öldürme, çalma ve benzeri gibi basit bir din anlayışı oluşturulmaktadır.
En nihayet bu iş deizme onun da sonunda ateizme doğru ilerliyor. Fikri sahada diğer ekollerle tarih boyunca mücadele eden ehli sünnette olayı ya anlamıyor ya göremiyor yada tembel veya sadece ezberi olan ve ezberlerini tekrarlayanlardan ibaret. Maalesef oryantalistlerin çalışması sonuç verir hale geldi, durum bundan ibaret.
Yorum yapın
Yorum yapmak için giriş yapın.
0 Yorumlar